Moving time  2 klukkustundir 27 mínútur

Tími  2 klukkustundir 45 mínútur

Hnit 1993

Uploaded 22. júní 2018

Recorded júní 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
90 m
76 m
0
2,8
5,7
11,35 km

Skoðað 294sinnum, niðurhalað 11 sinni

nálægt Mal, Flanders (Belgique)

park 'n hike @ Kruisvindingkerk @ Mal
gps: Heldenstraat 1, Mal (Tongeren)

(Erg) vrije interpretatie van 4 Natuurpunt wandelingen "De Kevie".

De gebieden zijn goed beschermd door prikkeldraad. Je ziet ze van ver maar kan er niet echt in en moet de officiele paadjes volgen. Proper, dus. En tamelijk saai, dus.
Sacred architecture

Verkiezingswerken in Mal

River

De Jeker

tré

De Kevie - Groot Meers

Lake

Moeras

River

Langs de Jeker

Wildlife sighting

Blauwe reiger

River

Jeker

tré

Ravel

tré

Kevie

Brú

Trein

tré

Dreef

River

Jeker in Mal

2 comments

 • mynd af Ann Van Roy

  Ann Van Roy 25.2.2019

  I have followed this trail  View more

  Na eerdere wandelingen deze maand (februari 2019) in de Voerstreek en het noordoosten van de provincie Luik besloten we het dit keer iets dichter bij huis te zoeken. We wisten natuurlijk vooraf dat de vruchtbare landbouwgrond van Haspengouw in het dichtbebouwde Vlaanderen niet dezelfde garanties bood op prachtige natuur, maar we hoopten er toch het beste van.
  Het bleek alvast niet vanzelfsprekend om in en rond 'De Kevie' een wandeling uit te stippelen die ons ver hield van drukker verkeerswegen en ons toch een halve dag zoet hield. Maar deze wandeling leek toch enigszins in de buurt te komen...
  Wij vonden een parkeerplaats op de parking tegenover het parochiecentrum van Mal, waardoor we wat minder door de bebouwing van Mal moesten stappen, maar de wandeling ook een kleine kilometer korter werd. Ook liepen we de wandeling in tegenwijzerzin, en waren daar achteraf blij om: in het eerste kwart van de wandeling loop je op een bepaald moment langs de toch vrij drukke Viséweg, en al gaat het maar om een paar honderd meter, en al heb je hier en daar aan je linker kant mooie landschappen, toch vergalde het een beetje het wandelplezier.
  Gelukkig kom je niet veel later dan toch echt in het natuurgebied terecht. De Kevie is niet erg groot, en bestaat voor een flink deel uit natte graslanden die worden beheerd door Konikpaarden en Galloway-runderen, wat meteen verklaard waarom er zoveel afrasteringen zijn en je inderdaad overal netjes de paden moet volgen. Landschappelijk is de Kevie geen topper, maar er zijn zeker mooie stukjes...
  De tweede helft van de wandeling volgt voor een groot deel een betonbaantje dat een fiets/wandelpad is dat Tongeren met Mal verbind, en dat op een zondagmiddag erg druk befietst en bewandeld wordt.
  Hier en daar dreigt die 2 km beton saai te worden, maar gelukkig is er landschappelijk net voldoende variatie om het leuk te houden.
  Onze samenvatting voor de wandeling als ervaring luidde: 'net geslaagd, maar toch maar met de hakken over de sloot', maar de beschrijving door Trikke Van Roey is erg acuraat.

 • mynd af Trikke Van Roey

  Trikke Van Roey 25.2.2019

  Nu je het zo gedetailleerd beschrijft, beste bijna naamgenoot, herinner ik me de wandeling. Inderdaad veel te braaf. Ik heb in de buurt (onder Tongeren, heers, grootloon, kuttekoven...) heel wat stoutere wandelingen gemaakt. Even opzoeken!

You can or this trail