Vertu fyrst/ur til að klappa
Skoðað 135sinnum, niðurhalað 0 sinni
nálægt Casas del Notari, Valencia (España)
Banyeres de Mariola és un municipi del País Valencià. Està situat en el nord de la província d'Alacant, a la comarca de l'Alcoià.
El relleu del terme municipal està caracteritzat pel llarg corredor prebètic SO-NE conegut com a vall de Beneixama en la seua part occidental.
El corredor s'emmarca entre dues llargues alineacions muntanyenques, la serra de la Solana i la serra de Mariola, de gran importància ambiental i que compta amb una gran riquesa botànica i abundància de fonts; de la confluència de diverses d'elles en els barrancs de Pinarets i Buixcarró, entre el terme de Banyeres i el de Bocairent, naix el riu Vinalopó.
En la zona va haver-hi importants poblaments prehistòrics, sent les restes més antigues de l'epipaleolític. En el Molí Roig va existir un poblat neolític i es van trobar diversos vestigis eneolítics en les coves del Llarg, dels Anells i del Partidor, entre altres. Els poblats del Cabeçó dels Llorenços, del Bovar i de la Serrella són de l'Edat del Bronze, encara que en l'últim es va construir un castell en època medieval. Hi ha vestigis de poblats ibèrics en l'Assagador de Sant Jordi i La Solaneta, mentre que en l'espai entre la Font Santa i la Font Bona va existir probablement una vila romana.
Descripció de la ruta:
Deixem el nostre vehicle estacionat a l'aparcament del Molí de l'Ombria i comencem el nostre recorregut.
Uns pocs metres més endavant creuem un pont de fusta i de seguida ja veiem les ruïnes del Molí de L'Ombria, a continuació a tan sols uns metres més avant trobem la Font del Molí de l'Ombria.
Al costat d'aquesta agafem un sender per anar ja pujant tranquil·lament muntanya cap amunt.
Al cap d'una curta estona fem una breu parada per veure la Font del Teularet de Roc, la qual fotografiem i continuem amb el nostre recorregut.
Un poc més avant el nostre sender enllaça amb una pista forestal la qual abandonem ràpidament per agafar una altra senda. Seguim aquesta fins que finalment acaba portant-nos novament fins a pista forestal.
A partir d'aquest punt anem a fer un llarg tram per pista, durant el recorregut per aquesta trobem les ruïnes de la Caseta d'Asanya, la qual fotografiem i seguim caminant.
Més endavant tornem a fer una breu parada per veure les ruïnes d'un antic forn de calç.
Reprenem la marxa i després d'uns minuts abandonem la pista forestal i agafem el sender pel qual anem en direcció a la Penya la Blasca.
En acabar de recórrer aquesta senda acabem sortint de nou a pista forestal, la qual abandonem poc després i agafem el sender per anar pujant cap al cim de la Penya la Blasca.
Aquest tram de pujada cap al cim és el més dur de tota la ruta, no vull dir amb això que siga excessivament dur, però si el més exigent de tot el recorregut, la resta d'aquest itinerari pense que és realment fàcil i còmode de realitzar.
A mesura que anem pujant i agafant altura l'esforç es veu recompensat amb les formidables vistes que ens ofereix l'entorn, seguidament arribem al vèrtex geodèsic de la Penya la Blasca que es troba a 1.120 m.s.n.m, les vistes des d'ací són espectaculars, com recentment acaba d'acabar-se Nadal encara trobem un petit betlem instal·lat al mateix vèrtex geodèsic.
Coronat el Cim ara ja toca començar el descens de camí de tornada cap al nostre cotxe. Al poc de baixar de la Penya la Blasca sortim a una pista forestal però molt ràpidament la tornem a abandonar per agafar la senda per la qual continuem el nostre camí.
En acabant d'una bona estona descendint pel sender, una altra vegada més acabem enllaçant amb la pista forestal la qual en aquesta ocasió sí que utilitzem per continuar endavant amb el nostre recorregut.
Caminant per aquesta, just a la vorera trobem la Font de la Mata, on fem una breu parada per fotografiar-la i seguim el nostre camí.
Més tard abandonem la pista forestal i agafem un camí d'Horta que ràpidament es transforma en una senda, des de la que passem per la part de baix de les ruïnes del Castell de Serrella, en aquesta ocasió nosaltres hem decidit no pujar així que continuem endavant sense més preàmbuls.
Finalment el sender acaba portant-nos al camí pel qual baixem i agafem la senderola vora riu Vinalopó que molt pocs minuts després ens porta fins a un preciós Toll d'aigua dels voltants del Molí de l'Ombria, creuem a l'altra banda per un pont de fusta i tan sols uns minuts després arribem a l'aparcament on està el nostre cotxe i posem el punt final a la ruta de hui, espere que us agrade i si voleu deixeu els vostres comentaris, fins a la pròxima.
Salut i muntanya
Gatnamót
2-Girem a la dreta, creuem el pont
Lind
4-Font del Molí l'Ombria
Gatnamót
5-Girem a la dreta
Varða
Font del Teularet de Roc
Gatnamót
7-Girem a l'esquerra
Gatnamót
8-Girem a la dreta, agafem pista
Gatnamót
10-Girem a l'esquerra
Gatnamót
12-Girem a la dreta
Fallegt útsýni
13-Vistes de la Penya la Blasca
Gatnamót
14-Girem a la dreta
Gatnamót
15-Girem a la dreta
Gatnamót
16-Girem a la dreta
Toppur
17-Cim de la Blasca(1.120m.s.n.m)
Gatnamót
18-Girem a la dreta
Gatnamót
19-Girem a l'esquerra
Gatnamót
20-Girem a l'esquerra
Gatnamót
21-Enllacem amb pista, seguim al recte
Gatnamót
23-Seguim al recte
Gatnamót
24-Per l'esquerra
Gatnamót
25-Girem a la dreta
Á
26-Toll d'aigua del riu Vinalopó
Athugasemdir