Moving time  3 klukkustundir 3 mínútur

Tími  3 klukkustundir 53 mínútur

Hnit 2816

Uploaded 22. júlí 2018

Recorded júlí 2018

-
-
440 m
311 m
0
4,3
8,6
17,15 km

Skoðað 235sinnum, niðurhalað 17 sinni

nálægt Beniarrés, Valencia (España)

BENIARRÉS - RIU SERPIS - CANÈSSIA - CASTELL DE PERPUTXENT - VIA VERDA ALCOI-GANDIA

Ruta que comencem des de Beniarrés per la CV-705 on ens desviem a la dreta no mes passem el cementeri, per el cami dels Tossals. Es trobem en tres camins i agarrem el de l'esquerra. Baixem un dos kilòmetres per este camí fins trobar-nos en un altre a l'esquerra, apegat a una caseta de camp. Baixem uns 300 metres i agarrem un cami a la dreta que ens porta per el costa d'unes oliveres a un monumental pi, i que al costat es troba una séquia que porta aigua del pantano per a regar els bancals i hortes de Beniarrés. Creuem facilment la sequia i continuem per el camí on de seguida trobem unes xopades impressionants. Veiem que el fort vent a trencat diversos xops, però així i tot les vista són magnífiques.

Arribem a la Zona Recreativa del Barranc de l'Encantada. Girarem a la dreta per a vore el Riu Serpis i continuarem per l'esquerra vorejant el riu fins a veure una antiga caseta. Passarem per darrere d'ella fins a passar prop del despoblat morisc de Benillup.
Continuem vorejant el riu. La vegetació existent no ens deixa vore tot el recorregut del riu, així que aprofitarem tots els descoberts de vegetació que trobem per vorel.

Arribem a uns trestelladors que hi han i pujem fins un camí que ens porta a la CV-701, pero que de seguida tornem a deixar, ja que agarrem un cami que ens porta per la partida dels Pinars. Ja estem en terme de l'Orxa.

Continuem per el camí i ens trobem una sorpressa, ja que es veu que la séquia que hi ha per dalt del camí está trencada i inunda part del camí. Es prou ampleta i ens tindrem que banyar algun peu. Una vegada superat este imprevist apleguem altra vegada a la CV-701. Ací no hi ha mes remei que tindre que caminar uns pocs metres per la carretera fins arribar al primer camí que vorem a la esquerra. El pujem i de seguida ens trobem al despoblat morisc de Canèssia. Una veguada hem vist l'entorn, continuem fins arribar a la Via Verda Alcoi-Gandia.

Trencarem a la dreta i aplegarem a l'antiga estació del tren de l'Orxa, i vorem dalt d'una llometa el castell de Perputxent. En el cartell informatiu del castell ja ens avisa de que està clausurat i de que està prohibida la seua entrada per perill a desprediments i caigudes. No obstant, pujem per a vorel de prop, sense entrar dins d'ell. Una vegada hem fet la visita al castell per el seu voltant, baixem i tornem a agarrar la via verda direcció a Beniarrés.

Passem per la Font de Bernabeu, que en estos moments es troba seca, vorem a la nostra esquerra el Barranc de l'Encantada, creuarem la carretera CV-701 per a tornar altra volta a la via verda on ens trobarem en un túnel de uns 250 metres de llargaria i finalment aplegarem al punt d'inici. Una ruta fàcil de fer.
Séquia que porta el aigua del Embassament de Beniarrés als bancals i hortes.
Veiem al fondo el Serrellar
Es veu que es desvia la séquia per el camí, on no hi ha mes remei que remullar-se els peus.
JACIMENT MORISC DE CANÈSSIA De l'àrab al-kanísya, "l'església", hui és una necròpolis romana amb un grup d'antigues vivendes distribuïdes en dos pomes. Cada una es va formar amb l'ocupació de l'espai del pati amb noves edificacions enfront del model habitual de construcció entorn del seu espai. La primera vegada que apareix documentat va ser Alquenènsia, situat a la frontera entre el terme de l'Orxa i el de Beniarrés. El lloc apareix documentat al cens del 1379, avui sols hi queden quatre cases. Construit sobre una antiga alqueria romana i abans de l'expulsió dels moriscos, formava part de la vall de Perputxent junt a Beniarrés, l'Orxa, Benillup de Perputxent, Gaianes, Fontitzelles, Almadec i Benitàixer.
L'estació es la imatge del desenvolupament industrial que es va establir en la capçalera del riu Serpis en el segle XIX, ja que es va convertir en una de les parades de recorregut ferroviari que unir l'Alcoià i el Comtat amb el port de Gandia entr 1893 i 1969. Va començar a construirse en 1889 per la societat de capital anglès "Alcoy&Gandia Railway and Harbour Company Ltd". D'ací que es continue coneixent comel trenet dels Anglesos. En l'actualitat es un punt de trobada d'excursionistes i senderistes que recorren la Via Verda del Serpis. Text del panell informatiu.
La fortalesa, d'origen musulmà, que està datada en els segles XII i XIII, va ser transformada a començaments de l'època cristiana en un castell senyorial des d'on es dominava la vall de Perputxent. Des d'ací, es percebia una gran zona rica en alqueries, d'economia basada en agricultura de regadiu. Així doncs, la remodelació realitzada en època cristiana convertí el castell en un castell feudal segons els models de l'època, sempre reaprofitant l'antiga construcció. El castell, junt amb altres castells de la comarca, va ser un punt important per a les revoltes d'Al-Azraq. El 4 d'abril del 1244, se signà el pacte del Pouet entre el cabdill musulmà i Alfons, fill de Jaume I, pel qual Al-Azraq prenia control d'aquest i d'altres castells de la zona.
Font que en estos moments es troba seca

Athugasemdir

    You can or this trail