Rigarpa

Tími  3 klukkustundir 46 mínútur

Hnit 1342

Uploaded 15. júlí 2020

Recorded júlí 2020

-
-
1.731 m
1.354 m
0
2,0
4,0
8,0 km

Skoðað 231sinnum, niðurhalað 7 sinni

nálægt La Comella, Andorra la Vella (Andorra)

Quan entrem a Andorra anem paral·lels al riu Valira, passada una instal·lació esportiva a la dreta arribarem a una rotonda, seguim a la dreta per la carretera de la Comella CS-101 fins després del km 4, on hi ha un encreuament a la dreta u un aparcament on deixar-hi el cotxe.
Davant mateix hi ha una àrea d’esbarjo amb font, taules, barbacoes i ombres, és molt maca.
En mourem per la Vall del Madriu-Perafita-Claror des d’on es poden fer més excursions.
42º 29' 54.54" 1º 31' 48.96"
És una ruta ben indicada amb senyalització vertical i punts grocs, els trobarem en tot el camí i van posant el número, nom de la font i el temps que tardarem a arribar-hi.
Els temps de la ruta no son reals, els que reflecteixen el del moviment son més encertats. Durant la ruta hi ha moltes parades per fer anotacions i fer fotos.
A la sortida de l’aparcament hi trobem un caminet amb pintura groga que ens portarà a l’inici de la ruta un cop passada un tanca de fusta per evitar el pas de motos.
Font de la Ruta (1) : En uns 10’ arribarem a la primera font, que surt a la dreta del camí i en pocs metres, arribem a la font. Tornem al camí.
Anem en direcció a la Font del Ferro (2) 31’ i la del Cuc I (3) 32’, passarem pel costat d’unes cases i al fons veiem Andorra La Vella.
Arribarem a un camí i seguirem en direcció al Coll de la Trapella. Quan hi arribem seguim per un corriol a la dreta arribant a la Font del Ferro (2), clarament pel color del terra es veu que és ferruginosa, uns metres per sobre tenim la Font del Cuc I (3).
Sortirem a un camí on trobem un gran ninot de fusta, l’Andy, pel que sembla hi ha repartits ninots d’aquests per les diferents parròquies i s’ha de timbrar un fulletó que deuen donar en algun lloc amb l’estri de timbrar que està al costat del ninot i fa un nombre perorat. Seguirem per l’esquerra pujant en direcció a la font Negre (4).
Continuem en direcció a la Font de Sansa (5) , creuarem un camí i seguirem rectes pel corriol que baixa fins arribar a la Font de Sansa (5), aquesta està seca.
Seguim cap a la Font de l’Astrell (6) retrobarem un camí que ens durà a un pla amb una taula de fusta i seguirem rectes passant pel costat d’una bassa artificial fins arribar a la Font de l’Astrell (6).
Uns metres més amunt trobarem els indicadors de la Font de la Palomera (7), seguim fins que la trobarem.
Continuem pel camí del Bosc Negre tot baixant en direcció a la Font del Cuc II (8), aquesta es desvia una mica de la ruta 4’ en un tram d’anada i tornada pel mateix corriol.
Seguim baixant pel bosc Negre fins que arribarem al camí i a la Font del Mirador del bosc Negre (9), com indica el seu nom hi ha un mirador sobre una formació rocosa amb un plafó informatiu del cim que tenim davant i també tenim una bona vista del fons de la vall amb Andorra la Vella .
Retornem al camí que seguirem fins a la zona urbanitzada i de seguit arribarem a la zona d’esbarjo i al cotxe.


Cuando entramos en Andorra vamos paralelos al río Valira, pasada una instalación deportiva a la derecha, llegaremos a una rotonda, seguimos a la derecha por la carretera de la Comella CS-101 hasta después del km 4, donde hay un cruce a la derecha y un aparcamiento donde dejar el coche.
Enfrente hay una área de recreo con fuente, mesas, barbacoas y sombras, es muy bonita.
Circularemos por el Valle del Madriu-Perafita-Claror desde donde se pueden hacer más excursiones.
42º 29 '54.54 "1º 31' 48.96"
Es una ruta bien indicada con señalización vertical y puntos amarillos, los encontraremos en todo el camino y poniendo el número, nombre de la fuente y el tiempo que tardaremos en llegar.
Los tiempos de la ruta no son reales, los que reflejan el del movimiento son más acertados. Durante la ruta hay muchas paradas para hacer anotaciones y hacer fotos.
A la salida del aparcamiento encontramos un camino con pintura amarilla que nos llevará al inicio de la ruta una vez pasado un vallado de madera para evitar el paso de motos.
Fuente de la Ruta (1): En unos 10 'llegaremos a la primera fuente, que sale a la derecha del camino y en pocos metros, llegamos a la fuente. Volvemos al sendero i continuamos a la siguiente
Vamos en dirección a la Fuente del Hierro (2) 31 'y la del Cuc I (3) 32', pasaremos junto a unas casas y al fondo vemos Andorra La Vella.
Llegaremos a un camino y seguiremos en dirección al Coll de la Trapella. Cuando llegamos seguimos por un sendero a la derecha llegando a la Fuente del Ferro (2), claramente por el color del suelo se ve que es ferruginosa, unos metros por encima tenemos la Fuente del Cuc I (3).
Saldremos a un camino donde encontramos un gran muñeco de madera, Andy, al parecer hay repartidos muñecos de estos por las diferentes parroquias y se debe timbrar un folleto que deben dar en algún lugar con el útil de timbrar que está junto al muñeco y hace un número perforado. Seguiremos por la izquierda subiendo en dirección a la fuente Negre (4).
Continuamos en dirección a la Fuente de Sansa (5), cruzaremos un camino y seguiremos rectos por el sendero que baja hasta llegar a la Fuente de Sansa (5), esta está seca.
Seguimos hacia la Fuente de l’Astrell (6) reencontraremos un camino que nos llevará a un plan con una tabla de madera y seguiremos rectos pasando junto a una balsa artificial hasta llegar a la Fuente de l’Astrell (6).
Unos metros más arriba encontraremos los indicadores de la Fuente de la Palomera (7), seguimos hasta que la encontraremos.
Continuamos por el camino del Bosque Negro bajando en dirección a la Fuente del Cuc II (8), ésta se desvía un poco de la ruta 4 'en un tramo de ida y vuelta por el mismo sendero.
Seguimos bajando por el bosque Negre hasta que llegaremos al camino ya la Fuente del Mirador del bosque Negre (9), como indica su nombre hay un mirador sobre una formación rocosa con un panel informativo de las cimas que tenemos delante y también tenemos una buena vista del fondo del valle con Andorra la Vella.
Volvemos al camino que seguiremos hasta la zona urbanizada y a continuación llegaremos a la zona de recreo y en el coche.
Varða

Camí

Varða

Camí font de Sansa (5)

Varða

Coll de la Trapella

Varða

Direcció a la Font del Ferro (2)

Varða

Direcció Collet de la Trapella

Varða

Font de l'Astrell

Varða

Font de la Palomera (7)

Varða

Font de la Ruta (1)

Varða

Font de Sansa (5)

Varða

Font del Bosc Negre (4)

Varða

Font del Cuc II (8)

Varða

Font del Cuc I (3)

Varða

Font del Ferro (2)

Varða

Font del Mirador del Bosc Negre (9)

Varða

Fotos Andorra

Varða

Inici

Varða

Rectes, Font de la Ruta (1)

Athugasemdir

    You can or this trail