LucT

Tími  3 klukkustundir 36 mínútur

Hnit 1950

Uploaded 7. febrúar 2014

Recorded febrúar 2014

-
-
20 m
-2 m
0
3,5
7,0
13,95 km

Skoðað 1313sinnum, niðurhalað 18 sinni

nálægt Sint-Bernard, Flanders (Belgique)

Op zondag 2 februari 2014 trokken we naar Hemiksem. Vanuit de Polyvalente Zaal aan de Nijverheidsstraat, op het domein van de voormalige Sint-Bernardusabdij, startte de Wintertocht van Wsv Schelle.
We trokken eerst enkele kilometers door de woon- en industriegebieden van Hemiksem, voorbij de sportvelden langs de Nieuwe Dreef en bereikten uiteindelijk de beboste omgeving van het Cleydael Golfterrein aan de Assestraat, waar we voor de gelegenheid de beboste paden tussen het Hof van Hemiksem en het golfterrein konden bewandelen.
Achter het Monnikenhof keerden we terug naar het dorpscentrum, naar een in de Basisschool van Hemiksem ingerichte rustpost.
Daarna wandelden we via de Moerelei naar de Klaverbladdreef, een prachtige lindedreef, die ons naar kasteel Klaverblad voerde. Achter het kasteel trokken we langs enkele voor de gelegenheid voor wandelaars opengestelde boswegels door het kasteeldomein terug naar de rustpost in Hemiksem.
Na deze tweede pauze ging het richting Schelde, we staken de spoorlijn Antwerpen-Boom-Puurs weer over en daalden aan de Antwerpsesteenweg af naar het Callebeekpark. Hier werd het vroegere stort door de plaatselijke vissersclub eind zestiger jaren omgetoverd tot een fraaie visvijver in een bebost domein.
Nabij het Kallebeekveer bereikten we de Schelde, die we stroomopwaarts volgden langs de industriezone aan het water.
Door de Armenpoort trokken we weer het domein van de voormalige St-Bernardusabdij in. Voor we de startzaal weer bereikten, kregen we tot slot nog een fraai zicht op de gerestaureerde monumentale west-gevel met 42m hoge toren, die tegenwoordig als administratief centrum dienst doet.
Waypoint

Sportvelden langs de Nieuwe Dreef

Waypoint

Beekje achter het Golfterrein

Waypoint

Moerelei

Waypoint

Kasteel Klaverblad

Waypoint

Visvijver aan het Callebeekpark

Waypoint

De Schelde aan het Kallebeekveer

Waypoint

Oude toegangspoort van de abdij

Waypoint

Sint-Bernardus abdij

Waypoint

Hemiksem Startzaal

Waypoint

Monnikenhof

bílastæði

Parking St-Bernardus abdij

Picnic

Rustpost Basisschool Hemiksem

Athugasemdir

    You can or this trail