Devy

Tími  3 klukkustundir 2 mínútur

Hnit 804

Uploaded 7. janúar 2014

Recorded janúar 2014

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
74 m
-2 m
0
3,4
6,7
13,42 km

Skoðað 3528sinnum, niðurhalað 101 sinni

nálægt Houwaart, Flanders (Belgique)

We starten onze wandeling aan de Sint-Denijskerk van Houwaart, deelgemeente van Tielt-Winge (Haldertstraat, 3390 Tielt-Winge) waar er meerdere parkeerplaatsen zijn. We volgen een paadje rond de kerk, steken de Haldertstraat terug over en via een veldweggetje duiken we al snel het natuurreservaat Het Walenbos in. Ongeveer 1,5 km verder beginnen we aan onze eerste klim, we stijgen uit het bos en via een stukje verharde weg krijgen we een eerste uitzicht over Tielt-Winge. Een veldweggetje en een hol pad brengen ons terug in het Walenbos. De volgende 3 km krijgen we een fraai stukje natuur te zien. De paden hier zijn wel zeer modderig wat de wandeling meteen ook pittiger maakt. We kruisen nogmaals de Haldertstraat en beginnen weldra aan onze tweede klim. We wandelen nog een stuk door een bos en na een derde klimmetje krijgen we in de laatste kilometers nog mooie uitzichten over de uitgestrekte weiden, wijngaarden en het dorpje Houwaart. Niet veel later komt de Sint-Denijskerk (en daarmee het einde van de wandeling) alweer in het vizier. Zeer mooie wandeling met als hoogtepunten Het Walenbos en de panorama’s, de drie klimmetjes en de glibberige paadjes geven de wandeling extra karakter.
Lautarferð

bank

bank naast een kleine wijngaard
Brú

bruggetje

bruggetje in Het Walenbos
Varða

holle weg

holle weg die het Walenbos in loopt
Upplýsingapunktur

Infobord Staatsnatuurreservaat Het Walenbos

Infobord Staatsnatuurreservaat Het Walenbos
Varða

kerkhof bank en vuilbak

begraafplaats Houwaart
Varða

meetinstallatie luchtkwaliteit

Hier meet de Vlaamse Milieumaatschappij de luchtkwaliteit.
Áhætta

moeilijk stukje afdaling

Een ietwat moeilijkere afdaling door het glibberige pad, het bordje 'gevaar' dient vooral om mountainbikers te waarschuwen.
Mynd

panorama Houwaart

panorama Houwaart met z'n wijngaarden
Mynd

panorama Houwaart bank vuilbak info

Hier kan men vanop een bankje genieten van het panoramisch zicht over Houwaart. Er is ook een infopaneel aanwezig met de belangrijkste punten die men kan zien en een gedicht.
Mynd

Panorama Tielt-Winge

Panorama Tielt-Winge
Mynd

panorama wijngaard en weiden

panorama wijngaard en weiden
Bílastæði

Parking Haldertstraat

In deze straat voor de kerk zijn er meerdere parkeerplaatsen voorzien. Er staat ook een bord met de wandelknooppunten van de Hagelandse heuvels.
Helgur staður

Sint-Denijskerk

De kerk van Sint-Denijs wordt voor het eerst vermeld in de 12de eeuw. De laat-Romaanse toren (ca. 1300) is het oudste deel van de huidige bouw. In de toren werd bij de verbouwing van de kerk een nieuwe toegansdeur in renaissancestijl aangebracht (1768). De oude toegansdeur is nog gedeeltelijk te zien. Boven de deur, in een nis, staat het beeld van Sint-Denijs, patroon van de kerk. Hij was de eerste bisschop van Parijs. Volgens de legende wandelde hij na zijn onthoofding met zijn hoofd in zijn handen weg tot op de plaats waar hij, naar men vermoedde, begraven wilde worden: namelijk Saint-Denis, ten noorden van Parijs. In de toren hangt één van de oudste klokken uit het Hageland (1657). Het gerestaureerde interieur van de kerk met een aantal merkwaardige beelden (16de en 17de eeuw), is een bezoek echt meer dan waard. Op het oude kerkhof, links van de kerk, verwijzen een aantal graven naar gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.
Helgur staður

Sint-Jozefskapel bank en vuilbak

Sint-Jozefskapel Tielt-Winge, Vlaams-Brabant, BEL
Varða

waterzuiveringseenheid

kleinschalige waterzuiveringseenheid Walenbos

5 comments

 • mynd af tzwartsen

  tzwartsen 26.5.2015

  Zalige wandeling, de natuur is er prachtig en rustgevend', zeker niet druk bewandeld. Een aanrader, er zijn lussen voorzien maar de GPXROUTE van Devy is toch voorzien van enkelen mooie niet bepijlde wegels. Bedankt voor deze route te uploaden!

 • Joris Casaer 10.10.2018

  I have followed this trail  View more

  Mooi en gevarieerd!

 • ChrisBedding 24.2.2019

  I have followed this trail  View more

  Nice walk. Thanks for uploading. They were putting up a fence just as you get to the vineyard. I guess they'll put up a gate, but otherwise you'll need to make your way through the wood.

 • vuegen raymond 27.8.2020

  I have followed this trail  View more

  Très beau parcours avec beaucoup de sentier

 • mynd af liesdr

  liesdr 17.9.2020

  Hey kom je zo langs de toren
  Van de call boys en waar vertrekken

You can or this trail