Niðurhal
LucT

Heildar hækkun

20 m

Styrkleiki

Auðvelt

niður á móti

20 m

Max elevation

18 m

Trailrank

57

Min elevation

3 m

Trail type

Loop

Tími

5 klukkustundir 11 mínútur

Hnit

3236

Uploaded

10. ágúst 2016

Recorded

júlí 2016
Be the first to clap
Share
-
-
18 m
3 m
18,9 km

Skoðað 1164sinnum, niðurhalað 20 sinni

nálægt Weverstraat, Flanders (Belgique)

Zondag 31 juli 2016 was CC De Biekorf de startplaats van een zomerse wandeling georganiseerd door wandelclub Denderklokjes van Lebbeke.
We verlieten De Biekorf langs de achterzijde, staken de Stationsstraat over en gingen door de Wilgenstraat en langs een parkje naar de Lindelaan. Die volgden we rechtsaf, over de spoorweg tot we deze vrij drukke baan na enkele honderden meters konden inruilen voor een veldwegel naar rechts. We volgden hier in omgekeerde richting een stukje het Lietbekapad, een van de vele bewegwijzerde wandelroutes in Lebbeke.

Een stukje Grote Snijderstraat en enkele buurtwegels voerden naar het Kleibos. Door en langs het bos liepen we naar de Poelstraat. Rechtsaf naar de Kleine Snijdersstraat die we na nog geen 200m linksaf langs een kleine wegel verlieten. Gemeente Lebbeke blijkt erg actief in het in stand houden van hun trage wegels, die (voorlopig?) echter alleen met een nummer op onze kaart staan.

Zo brachten wegels 57 en 61 ons naar de Potaardebeek, die we even volgden om dan langs wegel 62 op de Heizijdestraat te geraken. Aan de overzijde de Klakbaan in en via Heidepark naar de Langestraat. Linksaf en over de spoorweg bereikten we de gemeentelijke sportvelden waar een rustpost was ingericht.

Het tweede deel van de wandeling liet ons van aan de sportvelden regelmatig een stukje van de "Fitness-route" volgen en bracht ons langs de Brabantse Beek (ook Vondelbeek genoemd) naar het grote wachtbekken ten westen van de Fochtelstraat. Dit gebied moet de woningen voor overstromingen behoeden en is uitgegroeid tot een mooi stukje moerassige natuur waarin we over (knuppel)paadjes onze weg zochten.

Langs de Beekveldstraat verlieten we het groen en wandelden een stukje langs de spoorlijn Brussel-Dendermonde naar het wachtbekken ten oosten van de Fochelstraat waar we door het Wilgenarboretum naar wegel 183 trokken. Linksaf op de Opwijksestraat en rechtsaf de Lange Minnestraat in, door de parktuin van het rustoord en terug naar de Lange Minnestraat voor de tweede rustpost in het zaaltje naast de Heilig Kruiskerk.

Aan de overzijde van de drukke Brusselsesteenweg wandelden we nog een lus via de kleine baantjes achter de Wallekensdreef en keerden langs de Korte Breestraat terug naar Korte Minnestraat en zo ook terug naar de rustpost aan de H. Kruiskerk.

Door de Binnenstraat en het Meysveld wandelden we naar de Hof ter Varentstraat, staken de Flor Hofmanslaan over en keerden door de Eikenveldstraat terug naar het centrum van Lebbeke. Over de Grote Plaats en langs de fraaie barokgevel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk kwamen we terug in de Stationsstraat en eindigden deze aangename wandeling aan CC De Biekorf.

Al bij al een zeer geslaagde wandeltocht, een aangenaam gevarieerd parcours met vele kleine wegels en verrassend veel groen, veel meer dan je zou verwachten als je met de auto door deze wat verstedelijkte gemeente rijdt.
Bílastæði

C.C. de Biekorf

C.C. de Biekorf 9280, Lebbeke, Oost-Vlaanderen, BEL
Lautarferð

De Minnestraat

Varða

CC De Biekorf

Varða

Spiderman in de Wilgenstraat

Varða

Wegel 70

Varða

Langs Kleibos

Varða

nabij Kleine Snijdersstraat

Varða

Hooiraper

Varða

Langs wegel 61

Varða

Wegel 61

Varða

Heizijdekerk

Varða

Spoor Dendermonde - Brussel

Varða

Gemeentelijke Sporthal en -velden

Varða

langs de Fitness route

Varða

Drijfzand !?

Varða

Knuppelpad

Varða

Weide langs baan 165

Varða

Langs de spoorlijn

Varða

langs de Brabantse Beek

Varða

Fitness Route

Varða

Baan 182

Varða

Tuin rustoord LangeMinnestraat

Varða

Mennenpad

Varða

Serre aan wegel 213

Varða

achter de Wallekensdreef

Varða

Baan 221

Varða

Baan 221

Varða

Baan 221

Varða

Baan 221

Varða

Preivelden aan Baan 226

Varða

Wegel 224 aan de Korte Breestraat

Varða

achter Baan 264

Varða

Heilig Kruiskerk

Varða

Meysveld

Varða

No Shit!

Varða

Bosje tussen Meysveld en Baan 170

Varða

Lange Weverstraat

Varða

Watertoren vanop Baan 309

Varða

Hof ter Varentstraat

Varða

O.L.Vrouwekerk

Lautarferð

Kantine Sportvelden Lebbeke

Athugasemdir

    You can or this trail