-
-
1.121 m
256 m
0
4,1
8,3
16,52 km

Skoðað 39sinnum, niðurhalað 2 sinni

nálægt El Arrabal de Coll d’Arbós, Catalunya (España)

[CA] Marganell-Regió d’Agulles-MarganellItinerari pel sector nord occidental de Montserrat amb punt d’origen i final a Marganell, que salta i torna a l’interior de la regió d’Agulles per Sant Esteve de Marganell, el Casot, coll de les Agulles, coll de Port i l'Oliver. Aquesta ruta forma part del conjunt d’itineraris difosos pel Patronat de la Muntanya de Montserrat.
Ruta senyalitzada
Llarg recorregut a la regió d’Agulles passant pels Frares Encantats, al sector occidental de Montserrat. L’ascensió i la baixada es realitzen a través de dues valls de l’obaga del Bages, l’una de fortament urbanitzada, fins i tot sense tenir en compte l’entorn natural, i l’altra encara relativament salvatge. Se surt del petit nucli de Marganell, el més petit en habitants dels municipis que envolten el Parc Natural, antigament anomenat Santa Cecília de Montserrat, que n’era la senyoria i que ha estat el monument més emblemàtic del terme. A remarcar: les vistes de la paret nord, que apareix de sobte i a mesura que ens hi acostem esdevé més i més vertical, el pas pel peu mateix de la muralla, les dues entalles per on creuem el massís, la fugaç visió del solell, que representa l’aparició d’un món caòtic i ple de vida. Aquesta és l’única part de l’itinerari que no es veié afectada pel voraç incendi del 1986.

Per a una versió detallada del recorregut consulteu els documents de la ruta al web del Patronat de la Muntanya de Montserrat.
Més informació

[ES] Marganell-Región de Agulles-MarganellItinerario por el sector noroccidental de Montserrat con punto de origen y final en Marganell, que salta al interior de la región de Agulles por Sant Esteve de Marganell, el Casot, Coll d’Agulles, Coll de Port y L’Oliver. Esta ruta forma parte del conjunto de itinerarios difundidos por el Patronato de la Montaña de Montserrat.
Ruta señalizada.
Largo recorrido hasta la región de Agulles pasando por los Frares Encantats, en el sector occidental de Montserrat. La ascensión y la bajada se realizan a través de dos valles de la umbría del Bages, la una de fuertemente urbanizada, incluso sin tener en cuenta el entorno natural, y la otra todavía relativamente salvaje. Se sale del pequeño núcleo de Marganell, el más pequeño en habitantes de los municipios que rodean el Parque Natural, antiguamente llamado Santa Cecília de Montserrat, que era una Señoría y que ha sido el monumento más emblemático del término. A destacar: las vistas de la pared norte, que aparece de repente y a medida que nos acercamos se hace más y más vertical, el paso por el pie mismo de la muralla, las dos brechas por donde cruzamos el macizo, la fugaz visión de la solana, que representa la aparición de un mundo caótico y lleno de vida. Esta es la única parte del itinerario que no se vio afectada por el voraz incendio de 1986.

Para una versión detallada del recorrido consulte los documentos de la ruta en la web del Patronato de la Montaña de Montserrat.
Más información
Font: Generalitat de Catalunya, 30/10/2019

Athugasemdir

    You can or this trail