-
-
1.115 m
321 m
0
3,2
6,3
12,62 km

Skoðað 3624sinnum, niðurhalað 117 sinni

nálægt Talaixà, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Fes clic aquí per visitar la pàgina Web d'aquesta ruta " (de color blau) que està al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que té les fotos de l'excursió.

Sortida - Arribada: Palanca del Samsó. Per arribar agafarem la pista forestal que surt d'Oix i va a Hortmoier (està en molt mal estat, és millor anar a peu). Per fer aquesta excursió cal tenir UN MÍNIM D'EXPERIÈNCIA EN SABER RASTREJAR VELLS CAMINS.

Creuarem la Palanca i seguirem un petit tros el GR 11, per creuar ben aviat un prat que tenim per la cara oest i agafarem la pista forestal que en direcció a l'oest va al Ripoll. En arribar a la primera cruïlla, seguirem per la pista que puja en direcció al nord-est, la seguirem i ens pujarà al Vilar de Talaixà ( una mica abans d'arribar per la cara nord, trobarem el camí vell (té una fita a la cruïlla) que si el seguim ens portarà primer a la font i després a la casa).
Per sota de l'era i per la seva cara est, puja el camí (té una senyal de pintura vermella) recta amunt per el mig d'una tartera de roques i sorra (més amunt el camí ja es fa visible, té fites). El camí és del de tota la vida, ben fressat i fent petites llaçades. Tot pujant trobarem dues cruïlles senyalitzades amb pintura vermella que marxen a l'est. Nosaltres sempre seguirem el que va pujant. Després de pujar a l'Escaler del Vilar, per la cara sud-est sortirem en un petit replà. Per la cara nord ja tenim al davant la cinglera del Cintell.
Aquí anirem al petit replà, voltarem la cinglera que tenim a sobre nostre (direcció nord) com uns 30 metres i trobarem la Cova del Vilar. Veure excursió
Palanca del Samsó(Oix)-Vilar de Talaixà-Corral Grateres-Rebollar Masó-Toll-S. Miquel d'Hortmoier http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3723629

Un cop visitada tornarem al camí i començarem a tornar a pujar a munt. De seguida trobem una nova cruïlla, per l'oest marxa el camí que va al Cintell. Nosaltres seguirem pel que continua pujant, sortirem a unes feixes, les creuarem en direcció nord-oest i arribarem al camí que baixa del Corral de les Grateres i marxa planejant a l'est a trobar l'Escaler de la Masó (Pas de la Barra).
El seguirem en direcció a l'oest per visitar a sobre nostre el Corral de les Grateres. Retornarem al camí i enfilarem cap a l'escaler del Corral de les Grateres (direcció oest), el pujarem i un cop a dalt trobem una cruïlla de camins. Per l'oest marxa el que va el Toll, seguirem el que va a l'est. A uns 20 a 30 metres tenim una nova cruïlla, el que marxa a l'est ressegueix tot el cingle del Corral de les Grateres i ens porta a l'Escaler de la Masó (Pas de la Barra). Nosaltres agafarem el que puja en direcció al nord-est.
És un camí dels de tota la vida que va fent llaçades.El seguirem sempre fins trobar una cruïlla de camins. En direcció al nord-oest baixa el que va a Meians i a Monars. Nosaltres agafarem el que puja primer al nord i després gira a l'est que ens portarà a la casa del Soms. A pocs metres de la casa el camí puja a Sant Marc, per la seva cara oest. Nosaltres la voltarem per sota en direcció a l'est. Després de la casa començarem a pujar una mica ( uns 200 metres, direcció nord-est, unes fites que vam deixar serviran de guia) i anirem a trobar la Cova dels Soms.
La cova, està just el costat del Cingle, cal baixar a una petita feixa. Per visitar-la, entrem gatejant com uns 30 a 50 metres. En arribar al fons, cal continuar per un petit passadís per la cara oest i entrem a la última cavitat (cal portar llum (frontal)).
Retornarem enrere i pujarem tot voltant la casa del Soms a trobar el camí que puja a Sant Marc. El seguirem primer passarem per el costat d'una base d'aigua i després arribarem a la Font.
Deixarem el camí que continua pujant (direcció nord-est) i seguirem el que volta la font i marxa al nord-oest per el mig d'uns boixos. Com uns 100 metres per la cara sud-oest s'ens obre una petita zona força neta de vegetació. Baixarem a la seva punta on ens trobem amb el mirador del Soms a sobre de la cinglera. Podrem gaudir de molt bones vistes sobre el Comanegra, Puig de les Bruixes, de Meians, la gurata, la Figuera, el Talló, la Serra cavallera, el Taga, etc.
Retornarem al camí del costat de la casa del Soms que hem fet servir per anar a la Cova. El creuarem tot planejant i anirem a la punta del cingle a buscar l'Escaler del Soms (unes fites que vam deixar us serviran de guia).
El baixarem i seguirem el camí (es ben fressat i té fites) que ens anirant baixant en diagonal (direcció sud-est) per tot el mig del Rebollar de la Masó a trobar el camí que ve del Corral de les Grateres. El seguirem (direcció est), baixarem a l'Escaler de la Masó (Pas de la Barra) i seguirem el camí fins arribar a les Collades de la Masó.
Aquí agafarem la pista forestal que baixa en direcció al sud-oest (surt una mica abans del caire de la collada per la cara oest), la seguirem i ens baixarà a trobar el camí que puja a Talaixà (estem sobre del GR11, senyals de pintura vermella i blanca). El seguirem tot baixant (cara sud-oest) i arribarem a la casa del Vaquer.
Seguirem baixant un petit tros per la pista fins el primer revolt on la pista gira al sud-est. Aquí deixarem el GR i agafarem el camí de tota la vida, primer puja uns 2 metres i desprès baixa (creuem una tanca). Poc després trobem una cruïlla. Seguirem sempre el que va baixant fins trobar la pista del Vaquer, la creuem i continuem baixant per el camí vell (aquí també baixa el GR que ha baixat per la pista) fins que tornem a trobar la pista.
La seguirem un petit tros, i ben aviat continuem baixant per el camí vell que ens porta a les runes de la casa del Samsó i a la Palanca del Samsó.

Cartografia Editorial Alpina, mapa Alta Garrotxa.

View more external

Varða

Font del Soms

Varða

Mirador del Soms

Varða

Escaler dels Soms

Varða

Cova dels Soms

Varða

Cruïlla

Varða

Cruïlla

Varða

Escaler del Vilar

Varða

Cova del Vilar

Varða

Cruïlla del Cintell

Varða

Corral de les Grateres

2 comments

You can or this trail