-
-
1.041 m
502 m
0
3,6
7,3
14,58 km

Skoðað 1492sinnum, niðurhalað 68 sinni

nálægt Poblet, Catalunya (España)

Iniciem l'itinerari a l'aparcament del monestir de Poblet, des d'on seguint la carretera TV-7007 en direcció l'Espluga de Francolí arribarem a la caseta d'informació del Paratge Natural de Poblet, situada a la dreta de la carretera, des d'on s'agafa la pista forestal (darrere la caseta) senyalitzada en direcció a la Pena.

En un revolt pronunciat de 180 graus cap al N, es deixa la pista principal i se n'agafa una altra que continua recte, cap al S, tot començant l'ascensió del barranc de Sant Bernat per l'antic camí de la Pedrera.

Es deixa la pista per un camí que surt a mà dreta. A l'esquerra hi ha el camí per on es tornarà després. Una mica més amunt hi ha l'antiga pedrera de l'Escolta. Es continua pujant i es travessa el barranc en diferents punts.

Es deixa un trencall a l'esquerra, al SE, per on se'n va un itinerari de natura a l'alzinar de la Pena; es continua recte, fins a la pista que puja per l'altra banda del barranc.

Se surt a una cruïlla de la pista que s'havia seguit al començament de l'itinerari i que puja del barranc de la Pena. Es continua per la pista, recte, cap al N, deixant a mà dreta el tram que puja des de la carretera de Poblet i, a l'esquerra, la desviació que duu a la Trona i a la casa forestal de la Pena. Al cap de 370 m, la pista gira bruscament al SO. En aquest revolt es deixa, a mà dreta, una desviació.

Camí de la Senda del Colom. En un revolt pronunciat la pista gira al NE; just en aquest punt, a mà esquerra, cap al SO, surt el camí del Colom, que es pren en pujada bo i deixant la pista. 225 m més amunt es passa pel costat de la font del Colom. Es continua pujant, es creua un torrent, més amunt, el torrent del Teixà i el torrent de la Pena, on el camí fa una ziga-zaga i creua en direcció SE els pendents de la Roca Plana. Es passa la cova de Fra Marginet i, finalment, se surt a la pista que puja del pou de gel i de la casa forestal de la Pena. Fra Marginet és el protagonista d'una llegenda medieval que el relaciona amb una vida desordenada de bandoler i amb la penitència que va passar en aquesta cova.

Revolt de la pista del Pou de Gel. Es continua recte per la pista, cap al NE, durant 140 m, i es deixa per agafar el camí del Sender de l'Aigüeta, que surt a mà dreta en direcció contrària, cap al SO. S'arriba a la font dels Boixets i es retroba, de nou, la pista forestal.

La ruta del Paratge Natural de Poblet gira, aquí, cap a l'E dirigint-se a la font del Deport i al mirador de la Pena. La present proposta es dirigeix, però, cap a l'O seguint la pista. Al cap de 380 m hi ha una desviació. S'arriba al mirador dels Frares Encantats i es continua per l'esquerra, pujant. És en el flanc E de la carena que baixa del pic de l'Àliga, sobre uns peculiars rocs. Es remunta la pista cap al S i es deixa un trencall que se'n va a l'E enmig d'un revolt pronunciat. Cal agafar el trencall, el sender fresar es dirigeix a l'O durant 130 m, gira al N i, 60 m després, es deixa per agafar un camí a mà esquerra que puja fortament fins al pic de l'Àliga vorejant el tallat que queda a mà dreta, a l'O.

Es corona el pic de l'Àliga, des d'on es gaudeix de grans vistes sobre la Conca de Barberà i l'Alt Camp. En aquest punt s'inicia el camí de baixada, cap a l'E, seguint la pista que discorre pel mig del tallafocs, primer en lleu descens i posterioment amb una pujada de pocs metre però considerable desnivell positiu. Es gira al S, de nou a l'E i es desemboca a una altra pista. Estem als plans de Sant Joan. Se segueix recte, cap al NE, es travessa una cruïlla i, sempre per la pista del tallafocs, s'arriba al camí del mirador de la Pena; caldrà abandonar la pista per endinsar-se novament a l'interior del bosc, girant al NO, i es baixa al mirador.

S'accedeix al mirador de la Pena, des d'on s'obté una excel·lent panoràmica del monestir de Poblet i la casa forestal de la Pena. S'ha d'agafar el camí que continua cap al S, rodeja el pedestal del mirador, baixa a la pista i, passant per la font del Deport, porta a la casa forestal de la Pena i es dirigeix al pou de gel pel costat de la Cascada.

Bifurcació de camins al costat E del pou de gel. Es pren el camí que se'n va cap a la dreta, al NE, i que baixa per la bonica senda de Mata-rucs tot flanquejant una tartera d'aire pirinenc.

Després de diverses ziga-zagues, el camí desemboca a l'altura de l'antiga pedrera del Pi, que es troba a mà esquerra, a l'O. Es continua el camí i 200 m més enllà s'és en una altra pedrera, la dels Aubins. Es continua fent un gir de 180 graus a l'O i es torna a baixar fins a trobar la pista de pujada, que ara se segueix cap al N fins a arribar novament al punt de partida.
Waypoint

CASA FORESTAL DE LA PENA

Waypoint

CASETA D'INFORMACIÓ

Waypoint

COVA DE FRA MARGINET

Waypoint

FONT DEL COLOM

Waypoint

FONT DEL DEPORT

Waypoint

FONT DELS BOIXETS

Waypoint

LA CASCADA

Waypoint

MIRADOR DE LA PENA

Waypoint

PEDRERA DE L'ESCOLTA

Waypoint

PEDRERA DEL PI

Waypoint

PEDRERA DELS AUBINS

Waypoint

PIC DE L'ÀLIGA

Waypoint

POU DE GEL

Waypoint

SENDA DEL COLOM

Waypoint

TARTERA DE MATA-RUCS

1 comment

  • mynd af Pedro Pele

    Pedro Pele 29.4.2019

    I have followed this trail  staðfest  View more

    Buena ruta

You can or this trail