locoloco

Moving time  3 klukkustundir 11 mínútur

Tími  4 klukkustundir 40 mínútur

Hnit 3007

Uploaded 6. apríl 2018

Recorded apríl 2018

-
-
65 m
24 m
0
4,4
8,9
17,71 km

Skoðað 735sinnum, niðurhalað 14 sinni

nálægt Hoogerheide, Noord-Brabant (Nederland)

Wandeling tegen de klok in rond de Vliegbasis Woensdrecht met behulp van de wandelknooppunten: 93 > 91 > 97 > 90 > 60 > 66 > 67 > 5 > 42 > 43 > 44 > 80 > 81 > 94 > 96 > 82. In de praktijk nog best lastig om die pijltjes en paaltjes goed te volgen, vandaar twee korte zijstapjes in de route, die voortaan natuurlijk gewoon overgeslagen kunnen worden.

Eenmaal buiten Hoogerheide ervaren we de bosrijke zandgronden van de Brabantse Wal. We passeren onder andere de Kooiheide en Landgoed Mattemburgh met verschillende fraaie vennetjes.

Vliegbasis Woensdrecht is qua oppervlakte een van de grootste militaire vliegbases van Nederland. Het onderscheidt zich van buiten vooral door het geavanceerde hek aan de zuidkant. Dat is aangelegd vanwege de voorgenomen plaatsing van kruisraketten op Woensdrecht, maar hiervan is het uiteindelijk niet gekomen. Wel was Woensdrecht jarenlang het toneel van demonstraties.

In de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld gebruikt door de Duitsers. Uit die tijd dateren nog allerlei bunkers die deels buiten de hekken te zien zijn.

Praktisch:
* Parkeren (gratis) op parkeerterrein De Suijkerpoort, Wouwbaan 3, 4631KJ Hoogerheide;
* Loop het parkeerterrein af en sla links af; volg de onopvallende gele driehoekjes, cq de gele/groene strepen;
* Horeca onderweg: op ongeveer tweederde van de wandeling kinderboerderij De Nieuwe Drenck;
* Horeca in Hoogerheide: vlak voor einde wandeling op pleintje rechts zit bistro Het Raedthuys, Ouweraedthuysplein 8, 4631 VX Hoogerheide. Ruime kaart voor lunch en diner.

View more external

Waypoint

parkeerterrein De Suijkerpoort

Building of interest

Kapelletje Wouwbaan

Waypoint

Wandelknooppunt 93

Het eerste wandelknooppunt op de route: recht door naar 91
mynd

Het zeer degelijke hek van de Vliegbasis Woensdrecht

Waypoint

Duitse bunker met nieuwe uitkijktoren

mynd

Belgische bussen voor 'gastarbeiders'

Waypoint

Fietsroute Slag om Woensdrecht

mynd

Duitse bunker voor FLAK-luchtafweergeschutopstelling.

Deze Duitse bunker is in 2010 uitgegraven door de groep "Bunkergravers Hoogerheide". De bunker is gebouwd in de Tweede Wereldoorlog. Bovenop de bunker was een FLAK-luchtafweergeschutopstelling.
Waypoint

Wandelknooppunt 91

mynd

Hier rechtdoor weg volgen

mynd

Geultje

mynd

Waterrijk waterwingebied

mynd

Vossenholstraat

mynd

Kooiheide Ven

mynd

Onderdeel trimbaan

víðmynd

Bankje met uitzicht over de Walsestraat

mynd

Kop start- en landingsbaan Vliegbasis Woensdrecht

mynd

Kop start- en landingsbaan Vliegbasis Woensdrecht

mynd

Nog een mooi vennetje

mynd

Voorzichtig oversteken

Waypoint

Buitengebint

Zurenhoek en omgeving is een aaneengesloten natuurgebied dat gelegen is ten zuidoosten van Bergen op Zoom. Het gebied omvat 285 ha en is eigendom van de Stichting Brabants Landschap. Onderdelen: *Boslust is een landgoed van 54 ha, gelegen in het noordwestelijk deel van het gebied. Het bestaat uit oud dennenbos waaronder inheemse loofhoutsoorten als zomereik en ruwe berk zijn opgeslagen. Aan de Molenzichtweg bevindt zich een landhuis, vanwaar een systeem van lanen begint dat het bos indeelt. De ondergroei is rijk, met valse salie, blauwe bosbes, eikvaren en lelietje-van-dalen. Broedvogels zijn havik en wespendief. *Zurenhoek is het centrale deel van het gebied. Het maakte vroeger deel uit van de Wouwse Plantage. Binnen dit gebied liggen de Borgvlietse Duinen, een stuifzandgebied. Vroeger was de gehele Zurenhoek een stuifzandvlakte, maar men heeft een groot deel beplant met naaldhout om het stuifzand vast te leggen. Er is nog steeds een heuvelig terrein met hoogteverschillen tot 8 meter aanwezig. Men is doende de oppervlakte aan actief stuifzand te vergroten. De Amerikaanse vogelkers werd bestreden. Tot de paddenstoelenflora behoren cantharel en gekraagde aardster. De nachtzwaluw broedt op de bosbodem. *Het meest zuidelijke deel van het gebied is een jong bos van Corsicaanse den. Bij het beheer wordt ernaar gestreefd om een meer afwisselend bos te verkrijgen.
mynd

Wandelknooppunt 67

mynd

Oefenterrein Woensdrechtsche Heide

Provisioning

kinderboerderij De Nieuwe Drenck

mynd

Mattemburgh

mynd

Nog zo'n mooi vennetje

mynd

Spiegelingen

mynd

Wandelknooppunt 81

mynd

Zicht op Fokker

Upplýsingar

Informatiebord

mynd

Wandelknooppunt 96

mynd

Beeld op dak Raadhuisplein

Athugasemdir

    You can or this trail