-
-
377 m
1 m
0
4,0
7,9
15,88 km

Skoðað 91sinnum, niðurhalað 6 sinni

nálægt Nusfjord, Nordland (Norge)

Categorie: vrij zwaar.
Accommodatie onderweg: rorbu-hutten in Nusfjord bij een tweedaagse.
Bereikbaarheid: Napp is per bus bereikbaar.
Duur: één of twee dagen volgens vertrekplaats.
Route:
• Voor een tweedaagse ligt het vertrek in Nesland, van waaruit een geaccidenteerd pad naar het dorp Nusfjord leidt. De afstand Nesland-Nesfjord is 11,7km.
Een tussenovernachting in het Nusfjord met de nodige accommodaties.
• Vanuit Nusfjord (Kilan) is het mogelijk naar Napp te wandelen in één dag en dit volgens één van de drie volgende verschillende parcoursen:
a. Het zuidelijke parcours langs de Storbåthellaren grot (=eerste alternatief).
b. Het middelste parcours (=kernwandeling).
c. Het noordelijke parcours over verschillende bergruggen (=tweede alternatief).

De eventuele voorafgaandelijke wandeling (11,7km), van Nesland naar Nusfjord, staat in detail beschreven bij een vorige wandelactiviteit en is 11,7 km lang en volgt de kustlijn.

Vanuit Nusfjord loopt een geasfalteerde weg, Nusfjordveien (807), naar de hoofdweg de E10. Vlak voordat je op de E10 komt, vertrekt aan de rechterzijde een pad dat langs de Storbathellaren grot naar Napp loopt (=eerste alternatief).
Volg je nog wat verder wandelt tot bij de E10 en deze hoofdweg nog wat verder volgt tot even voorbij het plaatsje Kilan (ongeveer 2,5 kilometer vanaf Nusfjord) dan heb je twee mogelijkheden. Even voorbij Kilan vertrekt rechts een bergpad dat naar de Nappstraumen en verder naar Napp (=kernwandeling).
Doch quasi onmiddellijk aan de linkerzijde van dit bergpad vertrekt nog een tweede nog wat zwaarder bergpad dat over de hellingen Blekktinden (622m), Sore Klava (594m) en Litldalen (394m) ook naar het dorpje Napp loopt (=tweede alternatief).
pad
pad
E10
moeras, wetlands
mijn
mijn
Solhøgdveien (E 10)
pad

Athugasemdir

    You can or this trail