Moving time  3 klukkustundir 39 mínútur

Tími  6 klukkustundir 28 mínútur

Hnit 2308

Uploaded 22. júlí 2019

Recorded júlí 2019

-
-
1.836 m
1.324 m
0
3,3
6,6
13,22 km

Skoðað 327sinnum, niðurhalað 4 sinni

nálægt Ranalt, Tyrol (Austria)

◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎
WILDER WASSAR WEG - Vall Stubai, Tirol, Àustria
El tresc de les aigües braves
Vall Stubai, Tirol, Àustria (Dilluns, 22 juliol 2019)
◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎

La Vall de Stubai, d'uns 35 km de llarg, es troba a uns 20 km al sud-oest d'Innsbruck (Tirol, Àustria). És un paradís per als trescadors. Les rutes de tresc són variades, de fàcil accés i de relativament bon fer. Tota la Vall està comunicada per un bon sistema de transport (bus) i els telecadires ajuden a estalviar desnivells; sigui de pujada sigui de baixada. Les baixades pronunciades són trenca genolls; per aquesta raó, preferesc fer la baixada final en telecadira (si ha de ser el cas). Wilder Wassar Weg és un tresc de molt bon fer, però espectacular; apropiat per a una jornada de presa en contacte amb la vall o per a un dia més relaxat. És pràcticament una ruta circular; hi ha parada de bus a l'inici del tresc i també al final (al Grawa Alm).

▶️ Trobaràs més detalls d'aquest singular i exigent tresc (mapa, bibliografia, webgrafia, imatges, etc.) al blog esporqueret.


◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎
DADES ------------------------------ DATOS ------------------------------ DATA
◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎

▶️ Aproximació
Si estàs allotjat en qualsevol punt de la Vall de Stubai, caldrà arribar i aturar-se a la parada de bus (aparcament) de l'inici de la ruta Wilder Wassa Weg, al mateix costat de carretera. Tot molt ben senyalitzat.
◼︎ Si estàs allotjat en un dels establiments adherits al consorci de la vall tindràs una targeta nominal de bus/telecabina per fer quants viatges vulguis amunt i avall durant la teva estada (inclús fins a Innsbruck); amb una excepció per a l'ús del telecabina: només un viatge de pujada i baixada per lloc i dia.

▶️ Avituallament
Si un va amb lo posat i sense queviures, l'avituallament en ruta no hauria de ser problema. En pràcticament qualsevol ruta que es vulgui fer hi ha "alms" o "hüttes" en distàncies raonables. Ja siguin petits bars-restaurants (alm) o refugis (hütte), tots ofereixen tota mena d'avituallament típic de la regió.

▶️ Senyalització de la ruta
Extraordinària. No et perdràs ni en un dia de boira baixa! (vegeu més detalls al blog esporqueret).

▶️ Llocs d'interès
◼︎ Grawa Wasserfall
Aquest salt d'aigua és impressionant i s'alimenta de les glaceres. Ofereix una caiguda d'uns 120 m i la seva amplada és d'uns 85 m. Diuen que és la més ampla d'Àustria. Per si això no fóra prou al·licient, també diuen que el polsim d'aigua que es produeix en xocar contra les roques granítiques dispersa uns ions miraculosos que curen tota mena de malalties, tant físiques com psíquiques! La gent s'ho creu; tant és així que s'hi troba una enorme plataforma de fusta als seus peus on la gent roman estona estirada en gandules deixant que el polsim humit acaroni la seva pell.
◼︎ Sulzenau Alm i Grawa Alm
Fer una aturada per reparar forces i contemplar panoràmiques sorprenents és recomanable. Llocs recomanats per aquesta ruta: Sulzenau Alm, a mig camí, i Grawa Alm en acabar.


◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎
TRAM A TRAM --------- TRAMO A TRAMO --------- STRETCH BY STRETCH
◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎

▶️TRAM 1
Aparcament (Inici Wilde Wassar Weg) - Grawa Wasserfall

Sortim de la carretera a mà dreta i caminem vall avall per sender una estona fins a arribar a un petit indret preparat per a la relaxació. Ara caminarem pel marge dret del riu. Aquest primer tram és de molt bon fer, vorejant el riu i admirant la força de l'aigua. És un recorregut guiat, amb plafons explicatius amb alemany (en alguns amb traducció a l'anglès). La senyalització és perfecta; per tant, estalviaré explicacions. Arribats a l'alçada de Tschangelair Alm caldrà entrar a la carretera i baixar uns metres avall per reprendre el camí a l'altra banda de carretera. Camí ample que ens portarà al salt d'aigua Grawa Wasserfall.

▶️TRAM 2
Grawa Wasserfall - Sulzenau Alm

Quan un considera ja prou rejovenit amb els ions màgics del salt d'aigua caldrà continuar pel marge dret del salt en direcció a Sulzenau Alm. Pujada forta. Camí molt ben arreglat per dins el bosc; amb trams de fusta que fan de viarany. Ens aturarem a guaitar el salt d'aigua dos cops més; val la pena i estan senyalitzats al costat del camí. Continuant l'ascensió s'arriba a la caseta de la "tirolina" que puja els queviures al Sulzenau Alm. Des d'aquest punt s'ha acabat l'ascensió i, per camí més planer i vistes panoràmiques, ens aproparem al Sulzenau Alm. En dies d'afluència turística es pot trobar cua per demanar un refresc, sopa o apple strudle. En aquest alm hi ha un artista; les escultures de fusta de cares de bruixes, bruixots i personatges de la zona són d'admirar.

▶️TRAM 3
Sulzenau Alm - Grawa Alm

Després de mitja hora d'espera el plat de sopa ha sigut un bé de Déu! Sense presses va millor. La baixada és pel mateix camí fins a sobrepassar la caseta de la "tirolina". Aviat trobarem una intersecció (l'única possible) i caldrà continuar recte en direcció al Grawa Alm. Així evitarem la baixada pronunciada que abans hem fet de pujada. Aquest tram és un xic més llarg, però més planer i també bonic. Des del Grawa Alm admirarem el Wassarfall i, un cop recobrat l'alè anirem a la carretera a esperar el bus que ens portarà a lloc. Normalment en passa un cada 30 minuts; per tant, és interessant tenir a mà un horari i així saber a quina hora passarà. Sol ser força puntual.
Bílastæði

Wilde Wassar Weg

Mynd

Katarakt

Verslun

Tschangelaier - Salminen

Avituallament
Gatnamót

Creuar carretera

Á

Grawa Fall

Mynd

Miranda 1 - Wassarfall

Mynd

Foto

Á

Miranda 2 - Wassarfall

Varða

Telefèric càrrega

Brú

Pontet

Verslun

Sulzenau Alm 1847m

Gatnamót

Recte a Bushaktestelle

Gatnamót

A dreta a Grawa Alm

Verslun

Grawa Alm - Fi

Athugasemdir

    You can or this trail