-
-
693 m
137 m
0
6,7
13
26,8 km

Skoðað 1948sinnum, niðurhalað 78 sinni

nálægt Tolomó, Valencia (España)

El punt de partida més habitual per a abordar la Serra de Crevillent és la població que li dóna nom, per una sèrie de raons:

a) permet començar les rutes en pujada i, evidentment, acabar-les cómodament en baixada
b) és un dels accessos més baixos, que ens permet gaudir dels majors desnivells
c) permet endinsar-se perpendicularment per diversos camins

Per això, un bon punt de partida per a aquesta ruta (i moltes altres) és Crevillent.

La que ens ocupa avui parteix de la Biblioteca Municipal*, des d'on començarem l'ascens que ens portarà a travessar l'aqüeducte d'origen morisc conegut com Els Pontets. A continuació, seguim la pujada per la Canyada de les Moreres deixant a mà esquerra el Cap del Goril·la i a mà dreta tota una cresta que culmina en l'Alt de les Moreres. Poc abans d'arribar a l'altura d'aquest alt ens trobarem de front El Frare i la zona anomenada El Castell Vell. Més endavant passem prop del Racó de la Monja abans d'encarar una de les pujades més dures de la ruta (pel desnivell i l'estat de la pista), la del Romeral, que culmina en uns bancals d'ametllers i oliveres en una zona que si no m'equivoque es coneix com Les Ortigues. Una vegada abandonem els bancals, deixem a mà esquerra el Barranc Fort i la seua cantera i més avant emprenem camí direcció al municipi d'Asp, travessem uns terrenys on pastura un ramat de borregos, una bassa i una zona de proves d'una de les canteres de la zona. A partir d'ara la ruta s'endureix definitivament per culpa de la Hijaputa, que travessa de NE a SO la Serra de Crevillent per la zona de l'ombria i que deixa sempre a la nostra esquerra, primer el Puntal de Matamoros i, finalment, La Vella. Just quan ens trobem amb el camí que puja a La Vella, d'un asfalt envellit, comencem el descens (encara que també hi ha l'opció de pujar fins a l'antena -el cim- i tornar pel mateix camí) que ens porta fins a una bifurcació. A la dreta tenim l'opció d'anar cap al Fondó de les Neus. A l'esquerra, camí que escollirem, la d'enfilar cap a Crevillent baixant pel Catí. Poc abans de la cadena del Catí ens desviem a la dreta pel camí que travessa el Terrós en direcció a la pista que puja a l'espai forestal recreatiu dels Anouers, on és l'ermita de Sant Gaietà. En arribar-hi girem a l'esquerra, la direcció contrària als Anouers, i enfilem la baixada fins que ens trobem un caminet, just abans del desviament cap a les Cordilleres, que voreja una extensa bancalada. Arribat un cert punt, prendrem a mà esquerra una sendeta prou amagada que connecta amb el camí, a partir d'ara asfaltat, que ens porta cap al Bon Lloc i ens du de retorn al punt d'inici, la Biblioteca Municipal.

*En realitat jo la vaig començar al peu del Romeral, però crec que és més interessant conforme l'explique, on el punt de partida i d'arribada és el punt més baix del track (la Biblioteca Municipal).
Waypoint

Biblioteca Municipal

Poble de Crevillent
Waypoint

Bon Lloc

Serra de Crevillent
Waypoint

El Catí

Serra de Crevillent
Waypoint

El Romeral

Serra de Crevillent
mynd

Els Pontets

Serra de Crevillent

Athugasemdir

    You can or this trail