-
-
1.689 m
167 m
0
5,8
12
23,02 km

Skoðað 68sinnum, niðurhalað 0 sinni

nálægt Sant Celoni, Catalunya (España)

Aquesta ruta és fictícia i no està pensada per caminar. Serveix per resoldre una sèrie de qüestions geomètriques plantejades al següent lloc web:
https://sites.google.com/xtec.cat/geometriaambmapes/inici
Safn

Angle Visual

LES MUNTANYES QUE SEMBLEN MÉS ALTES SÓN REALMENT LES MÉS ALTES? OBJECTIU: En aquesta activitat heu de triar un punt dels voltants immediats de l'institut (per exemple el pàrking del davant, on hi ha la pista de tir amb arc) i calcular amb quin angle visual es veu la caseta del Turó de l'Home, el cim més alt del massís del Montseny. Després repetireu l'activitat amb dos punts més elevats de la zona. MATERIAL: Un clinòmetre i un ordinador amb Instamaps. Aquí tens un enllaç a un video amb instruccions que us expliquen com construir un clinòmetre: https://www.youtube.com/watch?v=Eq_JPAMAu04 PROCEDIMENT: Obriu el lloc web d'instagram (www.instamaps.cat) i localizeu el punt des del qual voleu mesurar l'angle visual. Determineu a quina alçada respecte el nivell del mar es troba. Ho podeu determinar a partir de les corbes de nivell del mapa topogràfic. A continuació feu el mateix amb la caseta del Turó de l'Home. Determineu la distància sobre el mapa entre el punt d'observació i el Turó de l'Home. Per fer-ho de manera fàcil, heu d'utilitzar l'opció "dibuixar una línia" d'instamaps, que dóna la distància entre els punts seleccionats A partir d'aquestes dades, i mitjançant les raons trigonomètriques, determineu l'angle de la visual. Comproveu amb el clinòmetre si el vostra càlcul s'ajusta a l'observació real. Repetiu la mateixa activitat amb altres punts elevats de la zona. REFLEXIÓ FINAL: Creieu que els punts més elevats es veuen amb un angle visual més gran que punts d'elevació inferior? Dit d'una altra manera: les muntanyes que semblen més altes són realment les més altes? Per què?
Safn

Horitzó del Meditarrani

L'ILLA DE MALLORCA VISTA DES DEL MONTSENY OBJECTIU: En aquesta activitat heu de calcular a quina distància es troba l'horitzó marí i esbrinar si es pot veure Mallorca des del Montseny. MATERIAL: Un ordinador amb Instamaps. PROCEDIMENT: A l'activitat anterior heu trobat l'altura del Turó de l'Home; recupereu-la. Com ja saps, des del Montseny es veu el Mediterrani; tenint en compte que el radi de la terra és de 6.371 km, a quina distància es veu l'horitzó marí des del Turó de l'Home? Fes un esquema que mostri la situació i aplica el teorema de Pitàgores per trobar la resposta. Tingues en compte que la línia de la visual és tangent a l'esfera terrestre. Obriu el lloc web d'instagram (www.instamaps.cat) i localizeu el Puig Major, el pic més alt de l'illa de Mallorca (a la costa oest, a pocs km a l'est de Port de Sóller). Anoteu l'altura del Puig Major i trobeu també la distància a la que es troba del Turó de l'Home. Justifiqueu per què des del Turó de l'Home es veu el cim del Puig Major. Calculeu quants metres del Puig Major sobresurten de l'horitzó quan el contemplem des del Turó de l'Home. REFLEXIÓ FINAL: Si el Puig Major estigués més lluny, el seguiríem veient? Fins a quina distància encara el veuríem? Podem veure els pics més alts de Còrcega o Sardenya des del Turó de l'Home en dies molt clars?
Safn

Superfície d'una zona

L'ILLA DE MALLORCA VISTA DES DEL MONTSENY OBJECTIU: En aquesta activitat heu de calcular a quina distància es troba l'horitzó marí i esbrinar si es pot veure Mallorca des del Montseny. MATERIAL: Un ordinador amb Instamaps i excel. PROCEDIMENT: A l'activitat anterior heu trobat l'altura del Turó de l'Home; recupereu-la. Com ja saps, des del Montseny es veu el Mediterrani; tenint en compte que el radi de la terra és de 6.371 km, a quina distància es veu l'horitzó marí des del Turó de l'Home? Fes un esquema que mostri la situació i aplica el teorema de Pitàgores per trobar la resposta. Tingues en compte que la línia de la visual és tangent a l'esfera terrestre. Obriu el lloc web d'instagram (www.instamaps.cat) i localizeu el Puig Major, el pic més alt de l'illa de Mallorca (a la costa oest, a pocs km a l'est de Port de Sóller). Anoteu l'altura del Puig Major i trobeu també la distància a la que es troba del Turó de l'Home. Justifiqueu per què des del Turó de l'Home es veu el cim del Puig Major. Calculeu quants metres del Puig Major sobresurten de l'horitzó quan el contemplem des del Turó de l'Home. REFLEXIÓ FINAL: Si el Puig Major estigués més lluny, el seguiríem veient? Fins a quina distància encara el veuríem? Podem veure els pics més alts de Còrcega o Sardenya des del Turó de l'Home en dies molt clars?
Safn

Camí del Sol

Athugasemdir

    You can or this trail