Niðurhal

Heildar hækkun

125 m

Styrkleiki

Erfitt

niður á móti

1.864 m

Max elevation

2.685 m

Trailrank

73 5

Min elevation

892 m

Trail type

One Way

Moving time

ein klukkustund 35 mínútur

Tími

ein klukkustund 53 mínútur

Hnit

3863

Uploaded

23. júlí 2019

Recorded

júlí 2019
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
Share
-
-
2.685 m
892 m
28,38 km

Skoðað 3312sinnum, niðurhalað 214 sinni

nálægt Llumeneres, Sant Julià de Loria (Andorra)

[CAT] + [ES] + [EN]

>> Català:

Ruta de retorn a la Cerdanya des del Pic Negre d'Andorra (2642 m), arribant a la N-260 entre el Pont de Bar i els Banys de Sant Vicenç pel camí més curt.

Naturalment aquesta és una bona opció si voleu fer el camí de pujada al Pic Negre des de la Cerdanya, només heu de seguir el track en sentit invers, molt fàcil!

Si és aquest el cas i opteu per fer la ruta en sentit contrari, de la N-260 al Pic Negre, deixeu-me copiar la mateixa recomanació que vaig fer en la ruta que vam fer de pujada... "De Martinet al Pic Negre..." (amb quasi el doble de Kms. de recorregut que aquesta proposta):

"Si vols arribar al emblemàtic Pic Negre d'Andorra necessitaràs un vehicle 4x4 amb reductora i que no vagi justet de potència. És un consell fruit de l'experiència viscuda en aquesta sortida en grup de cap de setmana.
Hem pujat després d'una sequera de molts dies, amb la qual cosa les pistes estaven en perfecte estat per a circular-hi. A jutjar per com són les pistes, pels desnivells i els grans solcs de l'aigua de pluges i de les roderes, juraria que amb pluja i fang té que ser un festival molt poc divertit... En aquest cas no ho intentaria si no aneu ben calçats de rodes.
El tram complicat, que va de moderat a difícil, comença en el Coll de Pimés (2140 m), i fins arribar al Pic Negre (2642 m), i la famosa i icònica Furgo VW T1 Hippie, que es troba una mica més endavant, al final de la ruta."

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/de-martinet-de-cerdanya-al-pic-negre-dandorra-2642-m-i-la-iconica-furgo-vw-hippie-la-cerdanya-andor-38983914

Tot i que no és una regla, sovint és més arriscat i complicat afrontar una baixada en 4x4 que no pas el contrari, raó per la qual he mantingut la qualificació de "Difícil" també en aquesta ruta de retorn, entenent que només aplica al tram del Pic Negre al Coll de Pimés. La resta sense cap complicació amb terreny sec.

De baixada teniu un altre opció molt assequible en compte d'anar a la Cerdanya. Al arribar al Coll de Pimés, seguiu recte, pel camí de l'esquerra (el camí de la dreta puja al Refugi Roca de Pimés), i en molt poca estona arribareu a la Rabassa (Naturlandia). Des d'aquest punt i per carretera asfaltada arribareu a Sant Julià de Loira en Andorra, amb totes les opcions que us pot brindar aquest "Plan B".

El camí de retorn proposat en aquesta ruta cap a la Cerdanya és molt bonic, amb bons paisatges i vistes al omnipresent Massís del Cadí.

En el peu de les fotos trobareu molta més informació d'interés.

Tant si la feu d'anada com de tornada, estic segur que aquesta ruta us agradarà molt.

Ruta feta amb un Land Rover Discovery Td5 en companyia d'altres 4x4 més del grup.

Salut i rutes en 4x4!

>> Castellano:

Ruta de retorno a la Cerdanya desde el Pic Negre de Andorra (2642 m), llegando a la N-260 entre el Pont de Bar y los Banys de Sant Vicenç por el camino más corto.

Naturalmente esta es una buena opción si queréis hacer el camino de subida al Pic Negre desde la Cerdanya, solo tenéis que seguir el track en sentido inverso, muy fácil!

Si éste es el caso y optáis para hacer la ruta en sentido contrario, de la N-260 al Pic Negre, permitidme copiar la misma recomendación que hice en la ruta que hicimos de subida... "De Martinet al Pic Negre..." (con casi el doble de Kms. de recorrido que esta propuesta):

"Si quieres llegar al emblemático Pic Negre de Andorra necesitarás un vehículo 4x4 con reductora y que no vaya justito de potencia. Es un consejo fruto de la experiencia vivida en esta salida en grupo de fin de semana.
Hemos subido después de una sequía de muchos días, con lo cual las pistas estaban en perfecto estado para circular. A juzgar por cómo son las pistas, por los desniveles y los grandes surcos del agua de lluvias y de las roderas, juraría que con lluvia y barro tiene que ser un festival muy poco divertido... En este caso no lo intentaría si no vas bien calzado de ruedas.
El tramo complicado, que va de moderado a difícil, empieza en el Coll de Pimés (2140 m), y hasta llegar al Pic Negre (2642 m), y a la famosa e icónica Furgo VW T1 Hippie, que se encuentra algo más adelante, al final de la ruta."

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/de-martinet-de-cerdanya-al-pic-negre-dandorra-2642-m-i-la-iconica-furgo-vw-hippie-la-cerdanya-andor-38983914

A pesar de que no es una regla, a menudo es más arriesgado y complicado afrontar una bajada en 4x4 que no lo contrario, razón por la cual he mantenido la calificación de "Difícil" también en esta ruta de retorno, entendiendo que solo aplica al tramo del Pic Negre al Coll de Pimés. El resto sin ninguna complicación con terreno seco.

De bajada tenéis otra opción muy asequible en lugar de ir a la Cerdanya. Al llegar al Coll de Pimés, seguís recto, por el camino de la izquierda (el camino de la derecha sube al Refugi de Roca de Pimés), y en muy poco rato llegaréis a la Rabassa (Naturlandia). Desde este punto y por carretera asfaltada llegaréis a San Julià de Loira en Andorra, con todas las opciones que os puede brindar este "Plan B".

El camino de retorno propuesto en esta ruta hacia la Cerdanya es muy bonito, con buenos paisajes y vistas al omnipresente Massís del Cadí.

Tanto si la hacéis de ida como de vuelta, estoy seguro que esta ruta os encantará.

Ruta hecha con un Land Rover Discovery Td5 en compañía otros 4x4 más del grupo.

En el pie de las fotos encontraréis mucha más información de interés.

Salud y rutas en 4x4!

>> English (Google Translate):

Return route to Cerdanya from Pic Negre de Andorra (2642 m), reaching the N-260 between Pont de Bar and Banys de Sant Vicenç by the shortest route.

Naturally this is a good option if you want to go up to Pic Negre from La Cerdanya, you just have to follow the track in reverse, very easy!

If this is the case and you choose to do the route in the opposite direction, from the N-260 to Pic Negre, allow me to copy the same recommendation that I made on the route that we did up ... "From Martinet to Pic Negre ... "(with almost twice as many kilometers as this proposal):

"If you want to get to the emblematic Pic Negre of Andorra, you will need a 4x4 vehicle with a gearbox and not just power. It is a piece of advice that is the result of the experience lived in this weekend group outing.
We have climbed after a drought of many days, with which the tracks were in perfect condition to circulate. Judging by how the slopes are, by the unevenness and the large furrows of the rainwater and the ruts, I would swear that with rain and mud it has to be a very little fun festival ... In this case I would not try it if you do not go good wheeled shoes.
The complicated section, which goes from moderate to difficult, starts at the Coll de Pimés (2,140 m), and until it reaches Pic Negre (2,642 m), and the famous and iconic Furgo VW T1 Hippie, which is a little further on, at the end of the road. "

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/de-martinet-de-cerdanya-al-pic-negre-dandorra-2642-mi-la-iconica-furgo-vw-hippie-la-cerdanya- andor-38983914

Although it is not a rule, it is often more risky and complicated to face a descent in 4x4 than not the opposite, which is why I have maintained the rating of "Difficult" also on this return route, understanding that it only applies to the section from Pic Negre to Coll de Pimés. The rest without any complications with dry terrain.

On the way down you have another very affordable option instead of going to La Cerdanya. When you reach Coll de Pimés, go straight on, along the path to the left (the path to the right goes up to the Roca de Pimés Refuge), and in a very short time you will arrive at La Rabassa (Naturlandia). From this point and by asphalt road you will reach San Julià de Loire in Andorra, with all the options that this "Plan B" can offer you.

The return path proposed on this route to Cerdanya is very beautiful, with good landscapes and views of the omnipresent Massís del Cadí.

Whether you do it on the way or back, I am sure that you will love this route.

Route made with a Land Rover Discovery Td5 in the company of other 4x4s from the group.

In the footer of the photos you will find much more information of interest.

Health and routes in 4x4!
Mynd

Inici ruta de retorn a la Cerdanya (2575 m)

Un cop visitat el Pic Negre i la famosa Furgo VW T1 Hippie, tornem a la Cerdanya pel camí més curt que és aquest (28,38 Km). La pujada l'hem fet des de Martinet per Lles i els Estanys de la Pera (53,46 Km).
Fallegt útsýni

Pista en el Calm Ramonet (2565 m)

Avui es celebrava una travessia de trekking seguint la mateixa ruta que la nostra, així que hem compartit quasi tot el recorregut amb els participants, gairebé tots orientals (japonesos?)
Fjallskarð

Pujada al Coll de Finestres (2440 m)

Fjallskarð

Baixant el Coll de Finestres (2408 m)

Áhætta

Tram força trencat (2235 m)

Fallegt útsýni

Vista enrera al camí des del Coll de Pimés (2140 m)

Fjallskarð

Coll de Cintó (1890 m)

Mynd

Carretera d'Arànser (1536 m)

Fallegt útsýni

Carretera d'Arànser amb el Cadí de fons (1518 m)

Fjallskarð

Collet de Sorri (1490 m)

Mynd

Arribem a Castellnou de Carcolze (1336 m)

Gatnamót

Final ruta. Connexió amb la N-260, Km. 214,3 aprox. (834 m)

Ens trobem molt a prop de la població el Pont de Bar (esquerra), i els Banys de Sant Vicenç (dreta). Si continuem per la N-260 cap a la dreta arribarem a La Seu d'Urgell en 12 Km. I si ho fem per l'esquerra, trobarem Martinet a 10,3 Km., Bellver de Cerdanya a 17,5 Km., Puigcerdà a 35 Km. i l'entrada al Túnel del Cadí a 24,9 Km.

8 comments

 • xavi_subi 19. ágú. 2019

  I have followed this trail  staðfest  View more

  Ruta amb vistes espectaculars! El recorregut es fàcil menys alguns trams de la pujada al pic negre.

 • mynd af baptiste tuloup

  baptiste tuloup 20. ágú. 2019

  I have followed this trail  View more

  Absolutely awesome !

 • mynd af Joan Rover

  Joan Rover 24. ágú. 2019

  Muchas gracias xavi_subi y baptiste tuloup por vuestra valoración personal de la ruta. Me alegra muchísimo que os haya gustado. La verdad es que la ruta no deja indiferente a nadie, ni por el recorrido ni por la belleza del paisaje. Además, llegar hasta los casi 2650 m. de altitud del Pic Negre en coche es muy poco habitual. El puerto más alto del Pirineo (asfaltado), es el d'Envalira con 2409 m.
  Salud y rutas en 4x4!
  Joan Rover

 • mynd af Pathfindersin Grip

  Pathfindersin Grip 29. sep. 2019

  I have followed this trail  View more

  Preciosa ruta!

 • mynd af Joan Rover

  Joan Rover 1. okt. 2019

  Muchas gracias Pathfinder Mike por tu valoración de la ruta. Celebro que te haya gustado y la hayas disfrutado, el lugar y los parajes lo merecen.
  Saludos y hasta muy pronto!
  Joan Rover

 • mynd af gabivolador

  gabivolador 25. sep. 2020

  Joan, una pregunta: amb un Honda HR-V 4x4 sense reductora i amb rodes d'asfalt, ho veus pelut pujar al Pic Negre? En cas que sí, sí a parques a mig camí i volgués continuar a peu, quant desnivell em quederà? Gràcies!

 • mynd af Joan Rover

  Joan Rover 25. sep. 2020

  Hola gabivolador! Sense reductora ho veig una mica complicat, sobre tot els tres primers km. a partir del Coll de Pimés, és segur que castigaràs una mica l'embragatge.
  Caminant des del Coll de Pimés fins el Pic Negre tens 5 km. i 502 m. de desnivell
  Molta gent ho fa caminant!
  Salutacions,
  Joan Rover

 • mynd af gabivolador

  gabivolador 25. sep. 2020

  Gràcies!!!

You can or this trail