ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

60

Ο Σύλλογος "Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας" ιδρύθηκε στις 29/5/2010 με έδρα τα γραφεία που του παραχώρησε προς χρήση ο Σύλλογος Μικρασιατών, στο νεοκλασσικό κτίριο επί της οδού Σαρανταπόρου με Κίου 2 στην Κατερίνη.

Ο Σύλλογός μας, ιδρύθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Κατερίνης (και όχι μόνο...) για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, πάνω σε δύο ρόδες, με γνώμονα πάντα την υγεία μας και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε μια μικρή και "εύκολη" πόλη σαν την Κατερίνη, το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει το κύριο μέσο μετακίνησης.

Στους δύσκολους καιρούς, η ποδηλατική "απόδραση" από την πεζή καθημερινότητα μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς μια καλύτερη ζωή...

Διεκδικούμε τη δημιουργία κατάλληλων και επαρκών ποδηλατικών υποδομών στην πόλη μας και προωθούμε με κάθε τρόπο την κυκλοφοριακή και οικολογική παιδεία.

Μας ενώνει η αγάπη μας για το ποδήλατο και το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Ονειρευόμαστε πόλεις πιο φιλικές για τους ποδηλάτες και θεωρούμε το ποδήλατο ως το πλέον χρήσιμο και οικολογικό μεταφορικό μέσο μικρών αποστάσεων. Θεωρούμε ότι η διαμόρφωση υποδομής για την ευρεία χρήση του ποδηλάτου θα δώσει ανάσα στους ποδηλάτες αλλά και στην ίδια την πόλη της Κατερίνης και τους κατοίκους της.
Με κάθε ευκαιρία μαζευόμαστε και οργανώνουμε "ποδηλατάδες" εντός και εκτός πόλης και διάφορες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις. Επίσης συμμετέχουμε σε άλλες ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις αθλητικού -πολιτιστικού -περιβαλλοντικού χαρακτήρα που διοργανώνονται από άλλους Συλλόγους, Φορείς, ή κινήσεις πολιτών.

Meðlimur síðan apríl 2011